Saopštenja za medije

Latest press release read here (in English)

..................................................................................................................................................................

- Objava za medije 26. jula 2011 - 


Anti-PowerPoint-stranka ukratko pre svog izlaska na izbore 

Umesto 400 potrebnih potpisa, APPS je sakupila 805 potpisa

Kako bi ostvarili pravo na učestvovanje na nacionalnim izborima, Švajcarske stranke treba da sakupe 400 potpisa. U medjuvremenu, APPS je već sakupila 805 potpisa. Potpisi treba da budu odobreni od posebnih zajednica I tada će nam biti otvorena vrata za učestvovanje na nacionalnim izborima 23. Oktobra 2011. Poslednji dan za slanje odobrenih potpisa izbornom odeljenju je 11. Avgust 2011.

Kontakt:
www.Anti-PowerPoint-Party.com
0041-44-7779841
info (att) Anti-PowerPoint-Party.com
Photos for print see here.

..................................................................................................................................................................

- Objava za medije 1. jula 2011

Osnovana je Prva svetska Anti-PowerPoint-stranka (APPS)

APPS vidi sebe kao međunarodni pokret koji želi u svesti svetske populacije podići značaj problema PowerPointa. 

APPS sebe vidi kao advokata od približno 250 milijuna građana širom sveta, koji su svaki mjesec obavezni prisustvovati dosadnim pezentacijama u firmama, na fakultetima i drugim institucijama, a koji do sada nisu imali predstavnike u politici.

Pokret se odnosi na korišćenje prezentacijskijh programa poput PowerPointa, kao izvora problema. Nepravedno je da nadređeni mogu zapovedati korišćenje PowerPointa, kao i da se studenti teraju na korišćenje PowerPointa. APPS kaže da bi u 95% slučajeva, zasnovano na efektima, flip-chart pobedio PowerPoint. 

Cilj pokreta je smanjiti broj dosadnih prezentacija širom sveta, tako da oni, koji se žele odreći PowerPointa, u budućnosti više neće morati da se pravdaju . Ne žele ukinuti PowerPoint, već samo PowerPoint pritisak.

Kako bi privukli svetsku pažnju na naše ciljeve, odabrali smo organizacijski oblik međunarodne stranke u Švajcarskoj. Ovde svaki stanovnik sveta može postati član stranke. APPS zove svoje članove “pristalicama”. Želi postati četvrta najveća stranka Švajcarske s 33.000 članova i tako pitanje PowerPointa pretvoriti u političko pitanje o kojem će se pričati na dugo i široko širom sveta. “Što više ljudi bude pričalo o ovome, više promena će se dogoditi”, kaže osnivač APPS-a, Matthias Poehm.

APPS želi privući pažnju na prezentacije, posle kojih svoje vreme smatraju uzaludno potrošenim.. 

Stranka je izračunala da kada se uzme u obzir sat rada učesnika dobija se “gubitak” od 350 milijardi Eura širom sveta.

Njihova web stranica www.Anti-PowerPoint-Party.com funkcioniše na 8 jezika, među kojima su hrvatski, engleski, nemački i francuski. Svaki građanin sveta može postati član putem interneta. 
 

Kontakt:
www.Anti-PowerPoint-Party.com
0041-44-7779841
info (att) Anti-PowerPoint-Party.com
Photos for print see here.